OVER ONS

Op zoek naar Coating-Professionals die samen met de klant alle uitdagingen aangaan? Welkom bij Lely Coatings!

Wij leveren passende verf- en coatingsystemen plus toebehoren voor vrijwel alle ondergronden. “Flexibiliteit, een grote voorraad en denken in oplossingen, daarmee onderscheiden wij ons.”

Vanuit onze hoofdvestiging in Etten-Leur focussen wij sinds 1986 op de industrie, poedercoat industrie, metaalverwerking, timmerindustrie, agrarische voertuigen en truck coating. Wij voeren een No-Nonsense beleid, net als iedereen houden we niet van onnodige bureaucratie of administratie. Bij ons kan het nog; ‘bellen en bestellen’ en in een omtrek van vijftig kilometer, arriveert een bestelling nog dezelfde middag bij de klant.

“Ons aanbod is heel divers en wij verkopen meer dan 7000 verschillende artikelen, van natlakken (water en solvent gedragen), poederlakken, tapes, kwasten, rollers, om maar een fractie te noemen. Ons motto is dan ook: ‘meer dan verf alleen’.”

Sebastian Umbreit
Managing Director Lely Coatings

 

Alles voor de Kleur

Lely Coatings heeft échte kleurmeesters in dienst die aan de hand van een kleurstaal, zonder enige referentie, kleuren kunnen maken in elk gewenst verfsysteem. Om dit perfect te doen is naast moderne apparatuur veel ervaring, plus een goed oog vereist. Dit is een van de specialiteiten van Lely Coatings.

Voorraden 

Snelheid is essentieel voor onze klanten en hun klanten. Samen met onze gerenommeerde leveranciers zorgen wij ervoor dat we de juiste producten in de juiste hoeveelheid op voorraad hebben of op korte termijn kunnen leveren. Wij gaan hierin heel ver en maken gebruik van inkoop kanalen in binnen- en buitenland. Het merendeel van onze klanten ziet graag dat wij hen ontzorgen. Daar hoort ook bij dat wij specifieke voorraden aanleggen voor klantproducten met hun naam en logo erop.

Aanvullende service

Directeur Dick van der Lely legt uit: “Steeds vaker zoeken bedrijven een oplossing voor de opslag en distributie van hun eigen verfproducten. Hier bieden wij een warehousing solution aan, die aan de hoogste milieu- en veiligheidseisen voldoet. Daarnaast kunnen wij ook extra services bieden zoals ‘ just in time’ distributie, afvullen, repackaging en kleur maken. Veelal internationale klanten zonder eigen footprint in Nederland profiteren hiervan.”

Onze klanten en partners

Wij hechten grote waarde aan lange relaties gebaseerd op vertrouwen. Veel van de klanten zijn al bij ons sinds 1986 en hetzelfde geldt voor onze partners/leveranciers . Naast het leveren van welbekende producten van de meest vooraanstaande verf/coating producenten, onderscheiden wij ons vooral door onze ervaring en kennis. Wij staan samen achter onze producten en ondersteunen onze klanten met gedegen advies. Daarnaast geloven wij erg in verbinden. Door ons ruime netwerk en diverse klantgroepen vinden wij vaak een goede match van bedrijven en diensten. Zo bouwen we samen aan een sterk netwerk.

Verduurzaming 

Stilstand is geen optie, je moet continu blijven vernieuwen. Duurzaamheid is ook in de coating wereld een ‘hot topic’. Neem bijvoorbeeld Poeder coatings met weinig of geen VOS uitstoot. Performance coatings winnen aan eveneens aan terrein, denk bijvoorbeeld aan nano-coatings. Wij focussen momenteel op de introductie van een revolutionaire witte warmte werende coating voor op platte daken die de levensduur tot wel 25 jaar verlengt.

Telefoontje 

In de tijd van Social Media, online communicatie en online shopping merken wij  dat een groot deel van onze klanten ook nog gewoon de telefoon pakt. En laten we wel wezen hoe makkelijk is dat? We kunnen alles in een keer afhandelen, bestellen, beschikbaarheid checken, adviseren. Zelfs specifieke wensen omtrent de aflevering, zoals “zet de producten maar naast de brievenbus”. De extra persoonlijke aandacht, flexibiliteit, passie voor klant en product is waar wij ons door onderscheiden.